Bloesemremedies

Wat zijn bloesemremedies?

Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten die gemaakt zijn van de levensenergie of kracht van een plant, struik, boom of paddenstoel. Ze worden niet gemaakt van het fysieke deel van de plant zoals gebruikelijk is bij fytotherapie (het gebruik van medicinale kruiden). Bloesemremedies worden gemaakt van, en bestaan alleen uit de meest subtiele, bijna niet zichtbare energie.

Deze energie kun je bijvoorbeeld waarnemen als je een mooie bloementuin inloopt en blij wordt en ervan geniet. Dit komt niet alleen omdat je de bloemen zo mooi vindt, maar ook door de uitstraling van de levensenergie van het geheel, het universele, dat daar aanwezig is. Zo heeft alles wat leeft een levensenergie, en bij bloesemremedies wordt gebruik gemaakt van deze levensenergie van de plant.

In mijn praktijk maak ik vooral gebruik van de bloesemremedies die door Bloesem Remedies Nederland zijn uitgegeven. Deze bloesemremedies worden onder andere gemaakt van de levensenergie van bloemen die in Nederland voorkomen. Ik gebruik de remedies van deze inheemse planten, omdat naar mijn mening juist deze planten ons kunnen helpen bij ons proces van bewustwording. Ze groeien immers niet voor niets hier.

Hoe werken bloesemremedies?

Bloesemremedies werken in op ons gevoel en stimuleren onze positieve emoties. We hebben allemaal wel eens last van bepaalde ‘negatieve’ emoties: angst, onzekerheid, irritaties, boosheid, verdriet en jaloezie. Maar wat zijn die negatieve emoties nu eigenlijk?

In feite worden negatieve emoties veroorzaakt doordat de tegenovergestelde, positieve emotie ontbreekt. Angst is dus geen angst, maar het ontbreken van moed. Het ontbreken van ‘moed’ is het eigenlijke probleem. Zo is onzekerheid het ontbreken van zelfvertrouwen.

Bloesemremedies kunnen je helpen om datgene wat ontbreekt weer aan te vullen. De bloesemremedies helpen je om weer positieve gevoelens en emoties te ervaren en laten je zien dat er een oplossing is voor jouw probleem.

Wanneer wordt een bloesemremedie aanbevolen?

 Bloesemremedies kunnen je onder andere helpen bij:

 • Allerlei angsten, bijvoorbeeld faalangst, angst voor het onbekende
 • Concentratieproblemen
 • Depressies, burn-out
 • Innerlijke onrust
 • Overmatig denken of piekeren
 • Ondersteuning bij rouwverwerking, zowel voor de familie als voor de stervende persoon
 • Communicatie, jezelf openen. Bloesems kunnen je helpen om te zeggen wat je al zo lang dwars zit.
 • Loslaten van oude patronen en verdriet
 • Voorbereiding op een operatie of narcose
 • Veel ‘moeten’ van jezelf
 • Kwaadheid, irritaties -Bewustwording van je gevoelens, je spiritualiteit, je innerlijke stem, je eigen kracht
 • Als ondersteuning na een Santai Guasha-behandeling, als er emotionele blokkades los komen of wanneer een lichamelijke blokkade door de Santai Guasha moeilijk loskomt kan ik je adviseren om een bloesemremedie in te nemen of uitwendig op de klacht te druppelen.

Bloesemremedies en kinderen

 Hoe moeilijk is het als ouder om te zien dat jouw kind gepest wordt op school, geen zelfvertrouwen heeft of zo druk is dat hij of zij niet kan meekomen op school? Of om te zien dat je kind angstig, verdrietig of eenzaam is, veel piekert en moeite heeft om in slaap te komen. Voor elk denkbaar emotioneel probleem kunnen bloesemremedies de oplossing vormen.

Kinderen reageren heel goed en sterk op bloesemremedies. Bloesemremedies zijn uitermate geschikt voor kinderen, omdat het een zachte, ongevaarlijke, natuurlijke weg is om kinderen weer bij zichzelf te brengen en hun eigen identiteit weer te herstellen. Bloesemremedies kunnen bij alle emotionele problemen ingezet worden, maar ook bij lichamelijke klachten bieden ze ondersteuning en/of genezing. Bloesemremedies zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van baby tot puber.

 

Nieuwetijdskinderen

Tegenwoordig zijn er veel kinderen die supergevoelig zijn, de zogenoemde ‘nieuwetijdskinderen’. Deze kinderen hebben veel baat bij bloesemremedies, omdat die ze leren om in hun eigen kracht te blijven staan en daardoor minder spanningen van anderen of hun omgeving overnemen.

Wat kun je verwachten na het innemen van een Bloesemremedie?


Door bloesemremedies te gebruiken ga je werken aan jezelf, en neem je de verantwoordelijkheid van je leven in eigen hand. In het begin kun je wat gevoeliger zijn, wat tot uiting kan komen doordat je wat emotioneler en/of geïrriteerder bent. Ook kunnen je klachten soms tijdelijk verergeren. Dit komt doordat je je bewust wordt van je eigen gevoelens en van je omgeving, maar ook van personen en omstandigheden waar je last van hebt.

Dit zorgt ervoor dat je er iets aan kunt doen. Je houding ten opzichte van de situatie verandert. Je bent mentaal en emotioneel aan het opruimen en dit kan ook fysiek tot uitdrukking komen. Bestaande klachten kunnen eerst verergeren en klachten die je vroeger had, zoals eczeem, kunnen terugkomen. Ook dit gaat vanzelf over. De ziekte of het probleem dwingt je om even stil te staan en tijd te nemen voor jezelf. Als je het gevoel hebt dat je te heftig reageert op de bloesems, dan kun je de ‘Terra’ ernaast gebruiken. Deze combinatieremedie geeft snel herstel in acute situaties: het maakt rustiger en geeft kracht tijdens moeilijke situaties.

Gebruik van bloesemremedies

 • Je hebt zojuist een combinatie-remedie gekregen die speciaal gemaakt is voor jouw specifieke vraag, klacht of probleem. Dit wordt een doseerflesje genoemd.
 • De gebruikelijke dosering is vier maal per dag vier druppels onder de tong druppelen.
 • Heb je behoefte om de remedie vaker te nemen dan is dat prima. Luister naar je gevoel.
 • Meer druppels per keer innemen heeft geen zin. De frequentie van inname verhogen wel. Als er een weerzin ontstaat dan neem je de remedie minder vaak in.
 • Het beste resultaat behaal je door de remedie minimaal 6 weken in te nemen.
 • Afhankelijk van de klacht en resultaat kunnen we opnieuw bekijken of je doorgaat met dezelfde combinatie-remedie of dat we een nieuwe combinatie maken.
 • Is de klacht/probleem verdwenen kun je stoppen.
 • Merk je dat de klacht/probleem terugkomt dan kun je de remedie opnieuw innemen. Vaak voel je intuïtief aan wanneer je kunt stoppen.

Word je tijdens het gebruik onrustig, dan kun je het doseerflesje vastpakken tussen je handen. Als je dan rustiger wordt, kun je de frequentie van inname verhogen; zo ga je sneller door het proces heen. Word je juist onrustiger bij het vasthouden van het flesje, dan verminder je de frequentie.

 

Onverdunde bloesemremedies

 In sommige gevallen zal ik je een flesje onverdunde bloesemremedie mee te geven, ook wel een stockflesje genoemd. Dit werkt meer op lichamelijke blokkades. Deze remedie kan ingenomen worden of uitwendig gedruppeld worden. Dit is voor iedere situatie en iedere persoon anders. Ik zal je informeren over de juiste manier om de bloesemremedie te gebruiken.

 

Contact

 

Praktijkadres
Hoogstraat 23
5931 GA Tegelen
Tel. 06 - 107 530 80
petra@praktijkhetgroenehart.info
Contactformulier

www.praktijkhetgroenehart.info
Facebook

Behandeling op afspraak.