Guasha

Hoe gaat Guasha in zijn werk?

Door het schrapen op de huid met een schraper van edelsteen of hoorn ontstaat er een soort “zuiging” onder de huid. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen naar boven komen daar waar de blokkades zitten. Met het naar de oppervlakte komen van deze afvalstoffen komt er tegelijkertijd ook wat serum en rode bloedlichaampjes mee naar boven dit veroorzaakt de rode plekken.

Je lichaam verwerkt de losgekomen afvalstoffen, doordat deze opgenomen worden door het lymfesysteem en worden afgevoerd via de bloedbaan. Daarna doen de lever en nieren de rest. Hoe donkerder de kleur van de plekken, hoe chronischer de klacht en hoe langer het duurt tot deze verdwenen zijn.

Hoe vaker ik je behandel, hoe minder rode plekken je krijgt. Bovendien zullen de plekken ook steeds sneller weer verdwijnen. Het is een teken dat je lichaam weer gezond wordt. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan wel wat gevoelig zijn.

Over het algemeen wordt de behandeling als zeer prettig en ontspannen ervaren. De rode plekken verdwijnen volledig binnen drie tot zeven dagen.

Waar komt  Guasha vandaan?

Guasha is een schraaptechniek, die al meer dan 2000 jaar wordt toegepast in grote delen van Zuidoost-Azië. Vroeger werd de techniek van generatie op generatie doorgegeven. In China heeft men deze therapie steeds verder ontwikkeld en op medisch-wetenschappelijke basis gestoeld.

In 1976 kwam Arya Nielsen, een beroemde Amerikaanse acupuncturist, in contact met de Chinese dokter James Tin Yao So. Van hem leerde ze de techniek en ze was daar zo van onder de indruk dat ze les ging geven aan iedereen die de techniek wilde leren. Via haar school en een boek dat ze over de techniek schreef kreeg Guasha steeds meer bekendheid in de VS en daarbuiten.

Ook in Europa wint Guasha het aan populariteit. Harris Sleegers, een therapeut uit nederland heeft de Guasha-techniek verder verfijnd. Om de kwaliteit van de therapie te vergroten en te waarborgen heeft hij een meerdaagse opleiding ontwikkeld: Santai Guasha. Sinds 2018 is de opleiding erkend door de beroepsvereniging BATC en natuurlijk kun je van mij verwachten dat ik deze opleiding dan ook heb afgerond.

Wat kan  Guasha voor jou betekenen?

Guasha is een ontzettend veelzijdige therapie. Je kun het zowel preventief (ter verkoming van) als curatief (genezend) inzetten. Preventief is  Guasha een mooie ondersteuning en onderdeel binnen een gezonde levensstijl. Door regelmatig (aanbevolen is 1 keer per 6 tot 8 weken) een behandeling te ondergaan, zul je de positieve effecten al snel ondervinden.

De behandeling

 • bevordert de bloedsomloop
 • ontgift
 • ontzuurt
 • stimuleert het immuunsysteem
 • regenereert
 • revitaliseert

Bovendien heeft het ook op psychisch vlak ontzettend veel voordelen:

 • Het vermindert spanning en stress
 • Brengt emoties opnieuw in balans
 • Werkt ontspannend
 • Bevordert de helderheid van je geest

Kortom:  Guasha is een heilzame weldaad voor je lichaam en geest.

’We trekken vaak pas aan de bel wanneer er klachten zijn.’

Hoewel we allemaal weten dat een gezonde levensstijl belangrijk voor ons is, wordt er in de westerse wereld in het algemeen pas aan de bel getrokken wanneer er klachten ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen. Je auto geef je immers ook regelmatig een ‘’beurt’’ en laat je regelmatig controleren. Zo is dat met ons lichaam niet anders en bovendien is ons lichaam niet vervangbaar zoals dat met de meeste auto-onderdelen wel het geval is.

Een van de belangrijkste oorzaken van ziektes en klachten wordt gevormd door afvalstoffen die zich in ons lichaam ophopen. We krijgen deze schadelijke stoffen binnen door ongezonde voeding, roken en het drinken van alcohol, maar ook door medicatie, milieuvervuiling, elektro-smog en stress. De afvalstoffen hopen zich op in bindweefsel, spieren en gewrichten, met ontstekingen en verzuring tot gevolg.

Voor wie is Guasha?

 Guasha kan worden toegepast bij meer dan 400 klachten of ziektes, om deze te verlichten of te verhelpen en om je immuunsysteem te versterken. Bovendien kan het ook preventief worden gebruikt, om aandoeningen te helpen voorkomen. Deze therapie kan worden toegepast bij zowel volwassenen als bij kinderen en zelfs baby’s.

 Guasha kan worden toegepast bij onder meer de volgende klachten:

 • Nek- en schouderklachten, wiplash, torticollis, nekhernia
 • RSI, tennisarm of golfersarm
 • Hoofdpijn en migraine
 • Rugklachten
 • Stress en burn-out
 • Reumatische klachten zoals fibromyalgie
 • Spijsverteringsstoornissen
 • Chronische vermoeidheid/ME
 • Hooikoorts
 • Overgangsklachten, opvliegers
 • Alle Pijnklachten

Heb je vragen over of jouw klacht of ziekte behandeld kan worden?
Neem dan gerust contact met mij op. 
Ik geef jou advies op maat.

 Guasha-therapie helpt om de opgehoopte afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Dit is een onderdeel van je “genezing”. Minstens zo belangrijk is het om ook verder te kijken waardoor de klachten ontstaan of waarom ze steeds weer terug keren en deze te elimineren. Ik kan je advies op maat geven over hoe je dit het beste kunt aanpakken in een vorm die het beste bij jou past.

Meditatie en bloesemremedies (iets dat ik ook aanbied) zouden bijvoorbeeld een onderdeel kunnen zijn, maar er zijn veel meer mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Het belangrijkste is dat jij kiest wat bij jou past.

Contact

 

Praktijkadres
Hoogstraat 23
5931 GA Tegelen
Tel. 06 - 107 530 80
petra@praktijkhetgroenehart.info
Contactformulier

www.praktijkhetgroenehart.info
Facebook

Behandeling op afspraak.