Vraag en antwoord

Hoeveel Guasha behandelingen zijn er nodig om mijn klacht te verlichten en te verhelpen?

Dit is afhankelijk van de klacht. In sommige gevallen is er al na 1 behandeling verschil te voelen, bijvoorbeeld bij ‘’vastzittende’’ spieren. Veel klachten verdwijnen na 3 tot 6 behandelingen, maar bij chronische klachten en klachten die al langer bestaan zijn meer behandelingen nodig. In ieder geval zul je binnen 5 tot 6 behandelingen resultaat moeten merken om te kunnen beoordelen of de behandeling aanslaat en we door kunnen gaan met behandelen.

Wanneer de klachten voldoende zijn verminderd of verholpen, kun je ervoor kiezen om je verder te laten behandelen om ervoor te zorgen dat de klachten niet meer terug komen of om verergering van je chronische klachten te voorkomen. In overleg kun je dan elke 6 tot 12 weken een behandeling ondergaan.

Hoe vaak moet ik me laten behandelen?

Meestal behandel ik mijn cliënten de eerste 3 tot 4 keer wekelijks en daarna om de 2 weken, tot de klachten verdwenen of verminderd zijn. Dit is een richtlijn; iedere situatie is anders, rekening houdend met jouw persoonlijke inbreng en situatie.

Wanneer ik foto's en filmpjes op YouTube zie over Guasha, dan schrik ik wel van de rode plekken die op de rug verschijnen. Het lijkt mij erg pijnlijk!

Ik kan me helemaal voorstellen dat je hiervan schrikt. Er kunnen inderdaad rode plekken op de rug verschijnen, maar in de praktijk zijn deze plekken een stuk minder heftig dan op de filmpjes. De rode plekken ontstaan doordat er bij de schraaptechniek behalve afvalstoffen ook wat rode bloedlichaampjes mee naar het huidoppervlak komen. Dat is dus iets anders dan een rode plek door een stomp of hoge druk zoals bij een bloeduitstorting. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn. Ik pas mijn behandeling altijd aan op jouw pijngrens! Ik heb hiervoor een speciale opleiding gevolgd bij Santai Guasha Opleidingen, zodat ik je op een verantwoorde manier kan behandelen en begeleiden.

Kan een Guasha-behandeling gecombineerd worden met bloesemremedies?

Jazeker, het is juist een waardevolle aanvulling. Tijdens de Guasha-behandelingen worden lichamelijke én emotionele blokkades losgemaakt. De emotionele blokkades die vrijkomen, kun je ondersteunen met bloesemremedies. Ze ondersteunen het proces en geven inzichten in situaties waardoor je oude patronen kunt herkennen en loslaten.

Worden de behandelingen vergoed door een zorgverzekeraar?

Nee, mijn Santai Guasha-behandelingen worden helaas nog niet vergoed. Om mijn behandelingen toch betaalbaar te houden, hanteer ik redelijke tarieven.

Ik kan moeilijk naar de praktijk komen wegens mijn klachten. Behandel je ook aan huis?

Zeker, geen enkel probleem: ik kom graag bij jou aan huis. De behandeling kan dan op een gewone stoel plaatsvinden of gedeeltelijk op bed. Als het nodig is kan ik de massagestoel meenemen. Ik breng wel reiskosten in rekening à 30 cent per kilometer.

Dien ik de behandeling en eventuele aangeschafte preparaten contant te betalen?

Je kunt bij mij niet pinnen. Je hoeft geen contant geld mee te nemen of in huis te hebben. Na afloop ontvang je van mij een rekening of ik stuur je die toe. Je hebt dan 14 dagen om het totaalbedrag aan mij over te maken.Ik kan je evt. ook een betaalverzoek sturen.